Hotell på Capri

Capri med sitt fantastiska läge i Napolibukten är utan tvekan en av det Tyrrenska havets vackraste semesterpärlor med ett varierat utbud av sevärdheter, aktiviteter och kulturella upplevelser. Ön har framför allt gjort sig känd för att vara en populär destination för den som önskar jetset, lyx och flärd. Själva ön består främst av kalksten, vilken vinden och havet format till branta sluttningar, bergstoppar och mäktiga klippor.

Boendealternativen på Capri är många och för att göra bokningsproceduren så smidig som möjligt är det alltid bra att i förväg bestämma vilken typ av logi man är intresserad av. Även om hotellen rent generellt kostar lite mer här på Capri än andra semesteröar i medelhavet kan man faktiskt hitta riktigt bra erbjudanden, framför allt om man har möjlighet att resa under lågsäsong. Sommartid går priserna upp rejält när det kommer till hotell på Capri och det gäller att vara ute i tid då många av hotellen snabbt blir fullbokade inför högsäsongen.

Bra att känna till är det faktum att staden Anacapri, som ligger på öns västra sida, i de flesta fall är något billigare när det kommer till boende än Capri stad på andra sidan ön. Capri stad erbjuder även några intressanta budgetalternativ, men de flesta hotellen håller hög standard och därefter även ett generellt dyrare hotellpris.

Den som önskar känna av det berömda jetsetlivet på Capri kan med fördel boka rum på det femstjärniga lyxhotellet Quisiana inne i Capri stad. Hotellet, som är beläget högst upp på berömda Via Caremelle, har andats lyx i överflöd i 150 års tid, och som gäst kan man nästan känna av närvaron från de storheter som genom tiderna hållit till här. Priset per rum och natt ligger som billigast på 2800 kronor och uppåt.

Ett något mer humant prisläge erbjuds på La Tosca på Via Dalmazio Birago, också detta hotell i Capri stad. Här garanteras man utmärkt service och en riktigt imponerande utsikt över medelhavet till priser från 700 kronor natten.

Biancamaria är ett trivsamt familjehotell i staden Anacapris som erbjuder rymliga rum, flera med balkong och härlig utsikt. Bokar man på nätet via bokningssajter kan man hitta erbjudanden på dubbelrum för omkring 800 kronor natten.

Önskar man bo naturnära och till ett rimligt pris är Le Ginestre det perfekta alternativet att boka. Ett mysigt bed & breakfast beläget en liten bit utanför Anacapri. Här är så väl inredning som service ingen avancerad historia, men man bor bekvämt i en väldigt trivsam miljö. Priset för ett rum ligger på 600 kronor upp till 1000 kronor, beroende på säsong och storlek.

Bussola di Hermes är precis som Le Ginestre ett enklare bed & breakfast i Anacapri, men här kan man komma ännu billigare undan med rum från 500 kronor natten. Det kan även nämnas att Bussola di Hermes ägarinna faktiskt talar svenska och det är så klart ett plus i kanten!