De bästa restaurangerna på Capri

Ett besök på den italienska ön Capri är inte bara en fröjd för ögat, här erbjuds även gastronomiska upplevelser som får smaklökarna att blomma. På ön kan man njuta av smakfulla och aptitretande rätter tillagade med lokala råvaror på ett klassiskt italienskt vis. Med tanke på det havsnära läget är färskfångad fisk- och skaldjur en självklarhet på restaurangernas menyer och serveras i många variationer. Färska hemlagade pastarätter finns i mängder att välja bland och man kan självklart äta himmelskt god pizza gjord på klassiskt recept från Neapel.

När det kommer till det totala restaurangutbudet på Capri är det relativt stort i förhållande till öns storlek. Priserna varierar något beroende på typ av restaurang och i vilket område, men som turist ska man dock vara beredd på generellt dyra restaurangnotor. Capri är trots allt känt för att andas både glamour och lyx.

L’Olivo

Ön kan stoltsera med ett par berömda och välbesökta Michelinrestauranger vilket är bevis nog för att Capri bjuder på gastronomi av absolut högsta kvalitet. Restaurant L’Olivo är Capris enda restaurang som tilldelats två imponerande Michelinstjärnor. Med chefskocken Andrea Migliaccio i spetsen erbjuder restaurangen modern och kreativt tillagad mat med fokus på lokala råvaror och smaker. L’Olivo är en upplevelse av annan nivå, här är det inte bara maten som imponerar, även inredning och design får den mest kräsne att höja på ögonbrynen. Med en fantastisk terrass, underbar havsutsikt och en harmonisk olivlund precis utanför entrén, lyckas L’Olivo skapa den perfekta medelhavskänslan.

Il Riccio

Il Riccio är en annan berömd Caprirestaurang som har blivit belönad med en stjärna i Michelinguiden år 2013. Här njuter man av god mat i en medelhavsinspirerad atmosfär med stilfull inredning och design med havsblåa bord på den solfyllda terrassen. Restaurangen, som är öppen både för lunch och middag, erbjuder framför allt fantastiska fisk- och skaldjursrätter. med lokalt fångade ingredienser från det närliggande medelhavet. Här får man absolut inte missa att provsmaka restaurangens magiska utbud av smakfulla efterrätter, en egen söt oas helt omöjlig att låta bli.

Terrazza di Lucullo

Capris med sitt underbara läge med det friskt blåa medelhavet som närmsta granne erbjuder många fantastiska terrasser med bildsköna vyer. Terrazza di Lucullo är en av öns prestigefyllda restauranger där man äter maten i härlig öppen panorama miljö med underbar utsikt över Neapels hamn. Maten är syditalienskt inspirerad med tydliga smaker av Campania, Puglia och Sicilien, vilket resulterar i sensationella rätter som både smakar och doftar friskt från lokala råvaror. Precis som många andra av Capris restauranger erbjuder även Terraza di Lucullo lokala Caprirätter tillagade på äkta, hemlagat vis. Citron är en lokal huvudingrediens som används både i mat, dryck och till bakverk.

Verginiello

Capri erbjuder mer än bara lyx och flärd, den som letar efter något riktig lokalt kan med fördel boka bord på restaurang Verginiello som alltid är full av lokala Capribor. Utsökt mat till ett rimligt pris i en charmig och trivsam miljö. Här gör man rätt i att beställa en enklare men äkta pastarätt och färskfångad fisk eller skaldjur, prova gärna stekt bläckfisk som är en av restaurangens mest populära rätter. Verginiello har även hembakta desserter på menyn, citronkakan är en lokal klassiker och smakar fantastiskt gott.

Da Gelsomina

Vill man på utflykt passar det perfekt att inta lunchen på den trevliga restaurangen Da Gelsomina, som är belägen precis längs det natursköna vandringsstråket Via Migliera, inte mer än några kilometer från Anacapri. Här kan man dessutom passa på att njuta av bad i restaurangens härliga pool och insupa de magiska utsiktsvyerna över medelhavet.